Sakskøbing Lokalhistoriske Arkiv                              - Guldborgsund kommune

 
Forsiden
Arkivalier
Støvmiderne
Efterlysning
Arkivnyt
 
 
Intern
Medlemsliste
 

Arkivnyt 2012

Tirsdag den 27. november 2012
Udgivelsen af bind seks i serien "Historiske Beretninger" fejrede Støvmiderne med en sammenkomst på arkivet. Der var så mange til stede, at det kneb med pladsen omkring det festligt dækkede bord. Den største gruppe var bidragyderne til den omfattende beretning om sport og idræt i Sakskøbing og omliggende landsbyer, som alle var inviteret til vin og kransekage.

> Erik Petersen tv. har skrevet en artikel om firmaet M. Skotte, hvor han selv en overgang har været ansat. Th. anden generation i firmaet, Anders Skotte, som var godt tilfreds med resultatet.


Foto: Lisbeth May Christensen

 


Foto: Niels Nordby Christensen
Lørdag den 10. november 2012
På Arkivernes Dag holdt vi åbent hus kl. 10-14. I dagens anledning var arrangeret forskellige specialudstillinger og kl. 11 og 13 viste Erik Petersen billeder fra det gamle Sakskøbing, hvilket samlede mange besøgende.

< Også det nyindrettede rum i forkontoret blev vist frem. Her opbevares en del af de genstande ud over papirarkivalier, som arkivet er i besiddelse af.
Formand Lise Autzen fremviser en en stor sjældenhed: Vase fra pottemageren i Guldborg.
En god dag med tilfredsstillende besøgstal.

 

Fredag den 28. september 2012
I 1940-41 indsamlede Elna Kringelbach, Rigsarkivet, arkivalier om Sakskøbings historie efter bevilling fra Sakskøbing Byråd. Støvmide Erik Petersen supplerede med de oplysninger, han kunne finde på lokalarkivet, Saxkjøbing Avis og Folketidende fra perioden 1940-2010 og sammenskrev det hele til bogen "Sakskøbing i 1000 år".

> De to redaktører var til stede ved udgivelsen i Bøger og Papir, Sakskøbing og signerede skriftet til alle interesserede med følgende:
God fornøjelse med læsningen. Lise Autzen, Erik Petersen


Foto: René Larsen

 


Foto: Niels Nordby Christensen
Søndag den 5. august 2012
Det frivillige arkivpersonale samt ægtefæller og repræsentanter for lokalhistorisk forening - i alt 21 personer - mødtes på Maribo Station kl. 10.00 for at gå om bord i Museumsbanen Maribo-Bandholm. Selskabet havde spisevognen for sig selv og blev, efter 8 km's togrejse i adstadigt tempo, koblet af på Bandholm Station, hvor skibsmægler og lokalhistoriker Niels Hovmand fortalte om byen og dens kolossale havn. Efter indtagelse af frokosten var der by- og havnevandring og lige før hjemturen serveredes kaffe og æblekage på Bandholm Hotel. Formand Lise Autzen havde igen arrangeret en oplevelses- og lærerig studietur.

< Lokomotivet, bygget i Berlin 1903, trak en anseelig række vogne på landets ældste privatbane fra 1869 gennem smukke omgivelser. Dansk Jernbane-Klub har drevet banen i 50 år.

 

Onsdag den 23. maj 2012
Udgivelsen af "Husene i Guldborg" blev markeret ved en reception i Dagli' Brugsen, hvor uddeleren bød på kaffe og wienerbrød af egen frembringelse til de mange fremmødte. Forfatteren, Lisbeth Christensen, signerede førsteudgaven til interesserede købere og fik meget ros for sit arbejde, der havde taget 4 år. Der blev solgt over 50 eksemplarer på udgivelsesdagen.

> Lisbeth Christensen flankeret af tv. formanden for Støvmiderne, Erik Petersen, der stod for udgivelsen og th. brugsuddeler Orla Petersen, der velvilligt havde givet et tilskud til de 230 sider lokalhistorie.


Foto: Niels Nordby Christensen

 

 
Årg. 2016
Årg. 2015
Årg. 2014
Årg. 2013
Årg. 2012
Årg. 2011
Årg. 2010
Årg. 2009
Årg. 2008
 
 
 
 
Medlemsliste

 

 

Sakskøbing Lokalhistoriske Arkiv 
Juniorsgade 35, 4990 Sakskøbing
Telefon 54 70 56 04
post@saxarkiv.dk
Åbningstid: Torsdage kl. 15-18
- eller efter aftale
Lise Autzen, arkivformand
Ulla Petersen, arkivleder
Niels Nordby Christensen
webmaster@saxarkiv.dk
Copyright © 2008-2019 
All rights reserved