Sakskøbing Lokalhistoriske Arkiv                              - Guldborgsund kommune

 
Forsiden
Arkivalier
Støvmiderne
Efterlysning
Arkivnyt
 
 
Intern
Medlemsliste
 

Arkivnyt 2013


Foto: Niels Nordby Christensen
Tirsdag den 25. november 2013
Ved en sammenkomst på arkivet blev støvmidernes Historiske Beretninger nr. 7 præsenteret for bidragsydere og gæster, som nød et glas vin til støvmide Bent Jensens hjemmelavede kransekage.
Udgivelsen er kulminationen på mange måneders arbejde, der blev sat i gang under de første redaktionsmøder i foråret, hvor bogens emnekreds blev aftalt med forfatterne.

< Formanden for støvmiderne Erik Petersen takkede for de mange bidrag, som bragte sidetallet op på 180 og medførte en mindre prisstigning i forhold til de foregående udgivelser i den lange række af Historiske Beretninger.

 

Lørdag den 9. november 2013
"Arkivernes dag" blev en succes med 60-80 besøgende, som dels kunne beskue en udstilling i tekst og billeder om konfirmation gennem tiderne i arkivets lokaler, dels gå i foredragssalen i Saxenhus for at studere fremlagte skolebilleder af alle afgangsklasserne på Rørbæk Skole fra 1940'erne og fremefter. Yderligere holdt Erik Petersen samme sted et "lysbilledforedrag" fra det gamle landsogn samt skolens endeligt under nedrivningen i 2013.

> De mange besøgende blev allerede lige inden for døren til arkivet modtaget af en mannequin klædt i konfirmationskjole fra 1950'erne, siddende ved festbordet med bestik, glas og porcelæn til en treretters menu og omgivet af telegrammer, konfirmationsgaver, festsange samt sin salmebog med bibelord fra præsten.


Foto: Niels Nordby Christensen

 


Foto: Lisbeth May Christensen
Fredag den 25. oktober 2013
Støvmidernes udgivelse af en billedbog om Maribo Amts Tvangsarbejds- og Dåreanstalt - nutidens Saxenhøj - blev markeret ved en sammenkomst for indbudte hos Bøger og Papir i Sakskøbing. Samme dag var de forudbestilte eksemplarer af skriftet langet over disken, mange forsynet med forfatternes signaturer.

< René Larsen og John Bertelsen præsenterede og signerede "Anstaltsbilleder" på udgivelsesdagen

 


Tirsdag den 10. september 2013

Formanden, Lise Autzen, havde inviteret i alt 26 personer til den årlige udflugt omfattende arkivets frivillige personale, dets trofaste venner og brugere samt repræsentanter for Sakskøbing Lokalhistoriske Forening. Transporten foregik i privatbiler og det lykkedes alle at finde frem til de tre planlagte mødesteder til tiden:
  • kl. 10.00 Fuglsang med introduktion og rundvisning ved Ann Marie Larsen.
  • kl. 12.00 Middelaldercentret med blideaffyring, frokost i gæstgiveriet Den gyldne Svane, ridderturnering samt rundvisning (i regnvejr).
  • kl. 15.00 eftermiddagskaffe på Oreby Kro som afslutning på en indholdsrig dag med mange oplevelser.

> Dagen startede på Fuglsang på en kølig morgen med lun sensommersol


Foto: Niels Nordby Christensen

 

 

 

Årg. 2016
Årg. 2015
Årg. 2014
Årg. 2013
Årg. 2012
Årg. 2011
Årg. 2010
Årg. 2009
Årg. 2008
 
 
 
 
Medlemsliste

 

 

Sakskøbing Lokalhistoriske Arkiv 
Juniorsgade 35, 4990 Sakskøbing
Telefon 54 70 56 04
post@saxarkiv.dk
Åbningstid: Torsdage kl. 15-18
- eller efter aftale
Lise Autzen, arkivformand
Ulla Petersen, arkivleder
Niels Nordby Christensen
webmaster@saxarkiv.dk
Copyright © 2008-2019 
All rights reserved