Mindeord

Mindeord over Erik Petersen

Sakskøbing Lokalhistoriske Arkiv

Vor kære ven og medarbejder på Sakskøbing Lokalhistoriske Arkiv, Erik Petersen, sov stille ind på Svanevig Hospice d.17.1.2024.

 Til det sidste var Erik engageret i vores lokale historie og i den bog, han var i gang med. Bog nr.44! Han nåede heldigvis lige at se det første prøvetryk af bogen, godkende den og give grønt lys til at den snart kommer til salg.

Det er næsten 30 år siden, Erik begyndte at komme på Arkivet, da han var blevet meget interesseret i slægtsforskning. Det førte til, at han kom med i forskergruppen ”Støvmiderne,” hvor både et fagligt fællesskab og gode venskaber hurtigt udviklede sig.

Med sig havde Erik en fortid som mekaniker hos Skotte i Sakskøbing, sælger i Nakskov og lastbilsforhandler i Holeby. Det havde givet ham en bred bekendtskabskreds og medførte, at der var mange, der kom på Arkivet for at hilse på Erik.

Erik har undervist mange i slægtsforskning, og han har holdt utallige foredrag. Ligeledes har han været en kyndig guide på mange byvandringer i Sakskøbing. Var der noget, man ville vide om byen, så kunne man bare spørge Erik. Han kunne ryste historier og årstal ud af ærmerne som ingen andre.

På Arkivet kommer vi til at savne Erik meget. Både hans viden, hans lune, hans venlighed – og den måde han kommanderede lidt med os andre på.

”Kommer du ikke lige ud til mig på mit kontor?” sagde han ofte. Det kan vi desværre ikke længere.

ÆRET VÆRE ERIK PETERSENS MINDE

Medarbejderne på Sakskøbing Lokalhistoriske Arkiv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *